Største forskel på rød og blå blok i 17 år

Imod alle forventninger tegner folketingsvalget til at blive det valg siden 1998, hvor der er størst forskel mellem blokkene. Det bliver et valg om den danske velfærd. Lars Løkke Rasmussen satser på en gennemgribende liberalisering og på at øge danskernes frie valg. Helle Thorning-Schmidt vil derimod kæmpe for “den velfærd, Danmark kender”. Mandag Morgen har kortlagt 50 temaer, der kan forudses at indgå i et rødt eller blåt regeringsgrundlag.

Vi hører det igen og igen. De politiske partier ligner hinanden. Og ofte kræver det en lup for at se forskellen på Venstre og Socialdemokraterne. Men det kommende folketingsvalg gennemhuller den påstand.

Ikke siden valget i 1998  har der tegnet der sig så stor forskel på rød og blå blok. Resultatet af valget kommer også til at få langt større betydning for udviklingen af det danske velfærdssamfund, end debatten i medierne giver indtryk af.

Mens medierne har stor fokus på udlændingepolitikken og Thornings plan om flere penge til velfærd i forhold til Løkkes nulvækst, ligger den reelle forskel mellem de to blokke helt andre steder.

Login