Supersygehuse med vokseværk

Medierne skriver ofte om sygehuse, der bliver skåret ned. Men faktisk bliver der bygget mere sygehus – svarende til 16 fodboldbaner – end forventet.

Når man læser historierne i medierne om de danske sygehusbyggerier, kan man få det indtryk, at der bliver skåret kraftigt ned, og at sygehusene er udsat for en ren massakre. Men det er ikke tilfældet.

Faktisk bliver der bygget 8 pct. mere sygehus, end man forventede, da de enkelte sygehuse fik tilsagn fra staten om at gå i gang med byggeriet. Det svarer til et areal som 16 fodboldbaner. Se figur 1.[graph title="Sygehusvæsenets nye danmarkskort" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/JRE_TKA__fig01_Sygehusvaesenets-nye-Danmarkskort_web.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/JRE_TKA__fig01_Sygehusvaesenets-nye-Danmarkskort_web.png" caption="Figur 1" text="9 af de 16 sygehusbyggerier er forsinket, og to er fremrykket. " ]Kilde: Regionerne og Sundhedsministeriet.[/graph]

Regionerne anslår selv, at det samlede areal på de nybyggede supersygehuse i bl.a. Aarhus, Odense og Aalborg bliver på 1.448.000 kvadratmeter. Det er 113.000 kvadratmeter mere end forventet – eller næsten lige så meget som det nye supersygehus i Gødstrup.

Login