Syv projekter der skal få danske startups til at blomstre

Selv om betegnelsen økosystem kan anvendes på stort set alt, der kræver, at flere forhold eller livsbetingelser er til stede for, at noget kan vokse og udvikle sig, er det uden for naturvidenskaberne især blevet populært at beskrive forholdene for iværksættere som et økosystem. Livsbetingelserne for et succesfuldt iværksættermiljø tæller blandt andet universitetsmiljøer, der kan uddanne folk med de rigtige kompetencer, adgang til risikovillig kapital, mulighed for sparring med juridiske rådgivere med indsigt i f.eks. patentlovgivning og samarbejde med etablerede virksomheder, der enten kan dedikere medarbejdere til konkrete iværksætterprojekter eller opkøbe succesfulde startups.

Netop en styrkelse af startupmiljøets generelle livsbetingelser har været det prisme, som Erhvervsstyrelsen har vurderet ansøgningerne til en mindre tilskudspulje rettet mod private initiativer, der styrker forholdene for iværksættere, igennem. I alt modtog styrelsen 121 ansøgninger om en samlet sum på 51 millioner kr., og i sidste uge kunne man sætte navn på de 7 udvalgte projekter, der tilsammen modtager ca. 2,2 millioner kr.

The Danish Startup Council

Projektdeltager: Rainmaking Loft Copenhagen ApS. 

Ambition: at få flere udenlandske investeringsfonde til at investere i danske iværksættervirksomheder. Det skal ske gennem 12 events, hvor investeringsfonde i Europa inviteres til København og bliver præsenteret for 10 af de bedste startups i Danmark. Udvælgelsen vil blive foretaget af repræsentanter fra arbejdsfællesskaber, uddannelsesinstitutioner og sociale netværk på tværs af iværksættermiljøerne. Tilskud: 250.000 kr.

Army and entrepreneurship

Projektdeltager: Happy42 ApS.

Ambition: at skabe et iværksættermiljø med fokus på tværfaglighed, kommercielle samarbejder og talentudvikling i det danske forsvar. Projektet handler om at kickstarte innovationsprocesser og gøre potentielle iværksættere i forsvaret interesseret, engageret og involveret i at forfølge karriereambitioner i erhvervslivet. Tilskud: 179.850 kr.

Acoustic Design Center

Projektdeltagere: Business-StartUp.dk K/S, Printtronic Struer A/S, TM Alu Parts ApS, Schacoustics ApS, Mads Miltersen Design, PointSource Acoustics og SLP Holding ApS.

Ambition: at samle alle kompetencer inden for udvikling af lydkoncepter, lydløsninger og mere specifikke lydmæssige specialopgaver i et kraftfuldt Acoustic Design Center. Centeret vil dermed kunne tilbyde en bredere vifte af løsninger, der dækker alt fra strategi-, forretnings- og produktudvikling over konstruktion og teknisk udvikling til prototyping, prøveproduktion, kvalitetssikring og supply chain setup. Tilskud: 500.000 kr.

Ny kommercialiseringsplatform for bioentrepreneurship

Projektdeltagere: COBIS A/S, Dansk Biotek, Copenhagen Life Science Advisors og REBBLS.

Ambition: at etablere en kommercialiseringsplatform for bioentrepreneurship med det mål at frembringe bioteknologiske projektledere i verdensklasse, der har erfaring i praktisk innovation og kommercialisering af bioteknologisk forskning. Med projektet etableres en platform med base på COBIS, hvorfra den vil bidrage til at styrke det nuværende økosystem for bioteknologi. Tilskud: 300.000 kr.

CPHFTW Townhall: Stærkere forankring i det københavnske iværksættermiljø

Projektdeltager: CPHFTW IVS.

Ambition: at skabe et bæredygtigt og langtidsholdbart fællesskab i det københavnske iværksættermiljø ved at videreudvikle på det fundament, som en række teknologiiværksættervirksomheder og CPHFTW har skabt. Projektet vil afvikle 4 store iværksætterarrangementer – Townhalls – om året med over 800 deltagere hver gang for at fejre succeser, skabe synergi, dele viden og udveksle læring, inspiration og kontakter. Tilskud: 391.000 kr.

Startup Borgen

Projektdeltager: Startup Borgen.

Ambition: at hjælpe unge med at starte virksomheder og projekter. Projektet har to overordnede indsatsområder: Dels skal iværksætteri som mulig karrierevej brandes og gøres mere attraktiv, dels skal det eksisterende iværksætterøkosystem styrkes for at kunne understøtte iværksættere på alle stadier, så flest mulige virksomheder bliver realiseret. Tilskud: 400.000 kr.

TechBBQ 2016

Projektdeltager: Trendsonline ApS.

Ambition: at bygge bro mellem stærke investeringsfonde, udenlandske startups og danske iværksættere, der er på vej frem. TechBBQ er en årlig større event for danske tech-startups, der tiltrækker 1.000-1.500 iværksættere. De sidste tre års TechBBQ har øget den internationale interesse for Danmark som iværksætterland og været med til at positionere Danmark som et attraktivt land for investering. Tilskud: 210.000 kr.

Kilde – Erhvervsstyrelsen 

Forrige artikel Hvis Danmark var et nærområde Næste artikel Obama og Merkel er klimaets vigtigste allierede

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Danskernes værdier anno 2019: Lighed, tillid, frisind – og nej til snyd

Danskernes værdier anno 2019: Lighed, tillid, frisind – og nej til snyd

”Hvem vil vi være? Hvad vil vi kendes for?” spurgte Lars Løkke Rasmussen, da han udskrev valget. Nu har vi en del af svaret: Vi vil være mere lige, vi orker ikke skattesnyd, vi vil have et samfund med frisind – og vi savner tillidsvækkende politikere. Det viser en stor undersøgelse af danskernes værdier.

Betal din skat, og ryg din hash

Betal din skat, og ryg din hash

Tre ud af fire danskere finder det nu totalt uacceptabelt at snyde i skat, hvilket er en historisk høj andel. Når det gælder personlige forhold som brug af hash eller seksuel adfærd er danskerne til gengæld blevet mere tolerante og frisindede. Regeringen bør se på de forbudte, men bredt accepterede handlinger, mener forsker.

Politikernes krisehåndtering har udhulet danskernes tillid

Politikernes krisehåndtering har udhulet danskernes tillid

Mens danskernes tillid til en række institutioner såsom Forsvaret og uddannelsessystemet stiger, står det anderledes til med tilliden til medier og de politiske systemer, der de sidste ti år har lidt et knæk. Sund skepsis er godt, men mistillid kan underminere vores institutioner, og derfor skal udviklingen tages alvorligt, advarer forskere. 

Set, læst og hørt: Bjørn Bredal

Set, læst og hørt: Bjørn Bredal

Bjørn Bredal anbefaler det nyoversatte epos Gilgamesh, hvis man lider af undergangsbevidsthed og så skal du høre Herbert Pundiks livshistorie som podcast.  

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Meditation breder sig fra hjørnekontoret

Meditation breder sig fra hjørnekontoret

Meditation er det nye sort blandt internationale topledere. I den danske virksomhed Able praktiserer stifter og CEO Martin Bjergegaard det hver dag – og hans ansatte kan gå til det hver fredag, mens de er på arbejde. Forskning taler positivt om meditations gavnlige effekter.

Fremtidens europæiske socialdemokrati: dansk eller spansk?

Fremtidens europæiske socialdemokrati: dansk eller spansk?

Mette Frederiksen præsenteres som en model for Europas socialdemokrater med stram udlændingepolitik og offensiv velfærdspolitik. I Spanien har partikammeraten Pedro Sanchez succes med en anden vej, der appellerer til unge og kosmopolitiske vælgere. Sanchez er stærkt EU-engageret, mens såvel Frederiksen som store dele af Danmark har store forbehold.

Klimaet kræver lederskab, Mette!

Klimaet kræver lederskab, Mette!

KOMMENTAR: Danmark skal gennemføre en bæredygtig transformation, der kræver historisk lederskab. Hvis Mette Frederiksen vil og tør, kan hun danne verdens første verdensmålsregering og blive et forbillede for resten af kloden. En væsentlig mission for ’børnenes statsminister’.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

Derfor bør Frederiksen støtte Vestager nu

Derfor bør Frederiksen støtte Vestager nu

KOMMENTAR: Mette Frederiksen vil tjene Europas, Danmarks, Socialdemokratiets og sine egne interesser ved at støtte Margrethe Vestagers realistiske bestræbelser på at blive formand for EU-Kommissionen, skriver europaredaktør Claus Kragh.

Sådan ligger landet for de 13 partiledere

Sådan ligger landet for de 13 partiledere

ANALYSE: Mette Frederiksens sejr er den største til rød blok i næsten 50 år. Udfordringerne ved at danne en S-regering synes overskuelige. Imens er fremtiden for flere blå partiledere usikker. Mandag Morgen analyserer valgets konsekvenser for samtlige 13 partiledere.

Dansk Folkepartis storhed og fald

Dansk Folkepartis storhed og fald

ANALYSE: Dansk Folkeparti bløder vælgere til både højre og venstre og har udsigt til sit tredje valgnederlag i træk. Deres nedtur er den væsentligste årsag til, at syv ud af ti storkredse har udsigt til at blive røde efter valget.

Kvinder, højtuddannede og unge trækker Danmark mod venstre

Kvinder, højtuddannede og unge trækker Danmark mod venstre

En storsejr til Socialdemokratiet kan blive enden på en æra med Venstre som statsministerparti. En omfattende analyse af strømninger i vælgerhavet viser, at den kommende statsminister, uanset farve, skal stå i spidsen for en befolkning, der i stigende grad er politisk opdelt på køn, uddannelse og alder.

De kortuddannede trækker mod blå blok

De kortuddannede trækker mod blå blok

Vælgernes uddannelsesniveau er den største skillelinje i dansk politik. Næsten hver tredje kortuddannede vælger stemmer på Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige eller Stram Kurs. Blandt de højtuddannede er det mindre end hver tiende.

Set, læst og hørt: Kigge Hvid

Set, læst og hørt: Kigge Hvid

Kigge Hvid fortæller Mandag Morgens læsere, hvad hun har set, læst og hørt for nylig. Hun anbefaler blandt andet en bog om planter og Netflix-serien 'Queer Eye'.