Tænketank advarer mod hastværk i energiø-projekt

Danmarkshistoriens største anlægsprojekt bør sættes på pause, mener Kraka Advisory. Tænketanken advarer om, at Danmarks grønne flagskibsprojekt er forhastet, risikabelt og hviler på et usikkert grundlag. En række andre aktører mener omvendt, at man skal sætte farten på projektet op.

Foto: Foto: VindØ
Claus Kragh

Danmarks beslutning om at etablere en energiø og 10 enorme vindkraftværker i Nordsøen er præget af politisk hastværk og baseret på utilstrækkelige analyser. Projektet til en samlet pris på 210 milliarder kroner hviler på ufuldstændig dokumentation og er præget af lukkethed, og det giver ikke tilstrækkeligt indblik i de økonomiske risici, projektet indebærer for skatteyderne og elforbrugerne.

Så hård er kritikken fra tænketanken Kraka Advisory i rapporten ’Energiøen i Nordsøen – proces, fakta og risici’, som udkommer i dag.

Kraka Advisory fremhæver, at staten ”er forpligtet til at skabe en offentlig debat, så de danske skatteborgere ved, hvad deres penge bruges til, hvilken risiko der er, og hvilket grundlag investeringsbeslutningerne hviler på”.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024