'TechVelopment' skal booste Afrikas udvikling

En håndfuld små pilotprojekter i Afrika med fokus på nye teknologier og digitale startups er blevet udset som en del af Danidas nye TechVelopment-satsning. Det skal give mere udvikling for pengene ved at springe udviklingstrin over, siger udviklingsministeren.

Afrikanske piger skal lære at programmere. Droner skal transportere medicin over Victoriasøen. Og flere unge i Etiopien og Tanzania skal kaste sig ud som digitale iværksættere for at skabe arbejdspladser og nye teknologiske løsninger til det regionale erhvervsliv.

Det er nogle af formålene i den håndfuld afrikanske pilotprojekter, der indtil videre er udset til at få del i de 37 millioner danske bistandskroner, der er blevet afsat på Finansloven i år som en del af Danidas nye satsning på at sammenkoble udviklingsarbejdet med den digitale og teknologiske udvikling, der samlet set går under betegnelsen TechVelopment, Udenrigsministeriets nyeste buzzord.

Det er det tredje af den slags buzzord, der på kort tid er blevet centralt i Danmarks diplomatiske arbejde, efter at Udenrigsministeriet sidste år høstede global opmærksomhed for som de første i verden at udpege en særlig “tech-ambassadør” som led i en større prioritering af “TechPlomacy” – et begreb, der har fundet vej til regeringens sikkerhedspolitiske strategi og dækker over forsøget på at udvide det traditionelle diplomatiske arbejde til også at fokusere strategisk på den betydning, den teknologiske udvikling og globale it-giganter som Google og Facebook har for verdens gang.

Login