Tid til nationalt kompromis om integration

Lars Løkke Rasmussen har det med at overraske. Både positivt og negativt. I dag tager han hul på et nyt forløb, som potentielt kan blive hans bedste succeshistorie som statsminister og endnu en gang sætte en tyk streg under, at han også kan være overraskelsernes mand. Mislykkes det for ham, har han til gengæld ikke bare et problem, så vælter noget af regeringens økonomiske korthus.

Vi taler om trepartsforhandlinger som instrument til at løse nogle af det danske samfunds største udfordringer lige nu. Næppe nogen havde forudset, at fundamentet for et stort nationalt kompromis om integration kunne blive støbt i trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og arbejdstagere – slet ikke efter Thorning-regeringens pinagtige eksperimenter i sidste regeringsperiode. Men nu kan det alligevel blive en realitet.

Regeringen vil på sit seminar i dag og i morgen lægge en slagplan for de kommende trepartsforhandlinger. Allerede nu ved vi, at integration bliver temaet for de første forhandlinger, ligesom regeringen også barsler med et stort integrationsudspil. Senere på året kan temaer som uddannelse, social dumping og virksomhedernes konkurrenceevne blive temaer for andre faser af trepartsforhandlingerne.

Login