Tre konklusioner om bestyrelsers rekruttering, diversitet og kompetencer i 2024

Forandringshastigheden, hvad angår danske bestyrelsers demografi rekrutteringspraksis og selve bestyrelsesarbejdet er lav. Det konkluderer Bestyrelsesrapporten 2024 fra bestyrelsesrådgiverne, Boardpartner. De har for sjette år i træk kigget på knap 1400 bestyrelser.

Stine Bjerre Herdel

Antallet af kvinder i bestyrelser er steget markant, men…

I takt med, at der er kommet langt flere bestyrelser i Danmark, er der også langt flere kvinder, der har fået en bestyrelsespost. Tal fra Danmarks Statistik, hvoraf de seneste er fra 2018-2021, viser at der i perioden er kommet 26 procent flere kvinder ind i bestyrelser.

Paradoksalt nok er selve andelen af kvinder i bestyrelser ikke steget. Ifølge en rapport fra Dansk Industri i december 2023 udgør kvinder 17,5 procent af de generalforsamlings valgte bestyrelsesmedlemmer i virksomheder med mere end 50 ansatte. Det tal var af Danmarks Statistik tal opgjort til 17,2 i 2021. Der er altså ikke tale om en nævneværdig udvikling. I en stikprøve fra Boardpartners Bestyrelsesrapport 2024 er det stadig 40 procent af de 1400 adspurgte, danske virksomheder, der ikke har bestyrelser med kønsdiversitet.

I Bestyrelsesrapporten 2024 har Boardpartners set på sammenhængen mellem kvinder i den øverste ledelse og antallet af kvinder i bestyrelsen. Her er det tydeligt, at jo flere kvinder, der er i direktionen, jo flere kvinder er der i bestyrelsen – og omvendt. Kønsdiversiteten hos den ansættende part har således en betydelig indflydelse på kønsdiversiteten i både direktion og bestyrelse.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024