Tung profil skal genetablere Ørsteds bæredygtighedsprofil

Ingrid Reumert skal som ny strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted tage hånd om energikæmpens grønne image, der har fået sorte skrammer ovenpå massiv kritik af russiske gasforbindelser.

Den største udfordring

Om

Hvem?
Ingrid Reumert

Hvilket job?
Strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted

Hvorfra?
Vice President for Global External Relations & Sustainability i Velux

Ingrid Reumert bliver ansvarlig for kommunikation og globale stakeholder-relationer, herunder især bæredygtighed, som er et kerneområde for Ørsted. Her må det, selvom hun først tiltræder stillingen 1. maj, forventes, at en af hendes absolutte hovedopgaver bliver at genrejse Ørsteds troværdighed og brand ovenpå den seneste tids massive kritik af virksomhedens bånd til Rusland.

Valget om at holde fast i gaskontrakten med det russiske Gazprom Export har placeret Ørsted midt i en mediestorm – hvor udmeldinger om at ville stoppe andre aktiviteter i Rusland og tilsagn om at donere overskud fra gasaftalen til humanitære formål i Ukraine indtil nu ikke har formået at mane kritikken i jorden.

På den anden side viser krigen mellem Rusland og Ukraine og den forsyningsusikkerhed, som har ramt hele Europa, også, at Ørsted har fat i den lange ende i forhold til virksomhedens helt klare satsning på vedvarende energi og på at udbygge vindmøllekapaciteten. Og med EU’s nye beslutning om gigantiske investeringer i mere vind og en ambition om, at den nuværende kapacitet på 15 GW som minimum skal tyvedobles til 300 GW inden 2050 og firedobles i 2030, er vækstmulighederne for Ørsted kun blevet endnu større.

Her får Ingrid Reumert som strategi- og kommunikationsdirektør også en nøglerolle i at gøre Ørsteds hoser grønne på det europæiske marked, når kommende leverandører til de mange nye havvindmølleprojekter skal udpeges.

Dertil skal den nu tidligere bæredygtighedsansvarlige i Velux bidrage til at videreføre og indfri Ørsteds bæredygtighedsambitioner. Et af målene er CO2-neutralitet i 2025. Det arbejde er virksomheden godt i gang med, og den har de seneste år høstet stor ros for indsatsen på området. Blandt andet er Ørsted kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder, ligesom virksomheden rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste på grund af sin globalt førende indsats mod klimaforandringer.

Men der er stadig lang vej til CO2-neutralitet, og spørgsmålet er, hvor lang tid kritikken af Ørsteds russiske forbindelser vil fortsætte, og hvad det koster på virksomhedens bæredygtigheds- og vækstambitioner. Det må de kommende dage, uger og måneder vise – men Ingrid Reumert kan meget vel blive mødt med en noget anden virkelighed end den grønne eufori, som har præget Ørsted de senere år, når hun om to måneder sætter sig i stolen i Ørsteds hovedkontor i Gentofte.

Baggrund

2011-2022: Vice President for Global External Affairs & Sustainability i Velux

2008-2011: Director for External Affairs i Terma A/S

2007-2008: Sekretariatschef i Ny Alliance

2004-2007: Politisk assistent i Europa-Parlamentet (MEP Gitte Seeberg)

2003-2004: Politisk konsulent i Det Konservative Folkeparti

Medlem af bestyrelsen i blandt andet:

●     State of Green Denmark

●     UN Global Compact Denmark

●     Synergi (næstformand)

●     IEA Energy Efficiency Advisory Group

●     European Alliance of Companies for Energy Efficiency in Buildings

●     Rådet for Energieffektiv Omstilling (formand)

●     Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren (næstformand).

1997-2003: Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu