Tyske industrigiganter er klar til at købe grøn jysk brint – men kan Danmark levere?

Nogle af Tysklands største industrivirksomheder som BASF og ThyssenKrupp står klar til at aftage grøn dansk brint. Men krisen for havvind rejser tvivl om de mange brintprojekter, der lanceres i Danmark. Nu ønsker brintbranchen hjælp fra staten til at sikre mere havvind. 

Foto: Claus Kragh
Claus Kragh

Havvinden er i krise. Store projekter udskydes. Det betyder både mindre produktion af grøn strøm. Og ringere mulighed for at producere grøn brint, som den tyske industri i stigende grad efterspørger som led i deres grønne omstilling. 

Denne dystre situation var elefanten i rummet, da repræsentanter fra brintbranchen, industrivirksomheder og erhvervsorganisationer i Danmark og Tyskland forleden mødtes i København for at manifestere deres vilje til at aftage grøn brint for milliarder fra Danmark. 

Fremtiden starter nu – jo hurtigere Danmark træder ind i produktionen af grøn brint, desto hurtigere vil denne brint blive aftaget i Tyskland.

Philipp Steinberg
Citat fra møde hos Dansk Industri.

Industrigiganter som BASF, ThyssenKrupp og Airbus var gæster hos Dansk Industri i København, hvor den politisk-administrative side af de to lande var repræsenteret af Lars Frellesen, departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, og Philipp Steinberg, generaldirektør for økonomisk politik i det magtfulde økonomi- og klimaministerium i Berlin, der er ledet af den grønne vicekansler, Robert Habeck. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024