Udbud rydder op i køen af langtidsledige

Ikast-Brande Kommune sendte træning af langtidsledige i udbud sammen med rengøringsopgave. "Vi har været nødt til at gøre noget ekstraordinært,” siger kommunaldirektør Henning Hansen.

Rengøringsvirksomheden Elite Miljø samarbejder med jobcenteret i Ikast-Brande Kommune, som visiterer langtidsledige borgere med sammensatte problemer til det servicecenter, som Elite Miljø har etableret sammen med Ramsdal Gruppen. Centeret blev åbnet i midten af oktober sidste år og råder over 15 årspladser.

Kommunen har delt sine arbejdsløse borgere op i tre grupper, grøn, gul og rød. Borgerne i den grønne gruppe er ledige, men kommer relativt hurtigt i job. Borgere i gul gruppe befinder sig lidt længere væk fra arbejdsmarkedet, mens dem i rød gruppe er meget langt fra arbejdsmarkedet.

Nogle af borgerne har sammensatte problemer, så de ud over ledighed også kan have psykiske problemer eller måske et misbrug af alkohol eller stoffer oveni. Nogle har stået uden for arbejdsmarkedet i mere end 10 år. Det er borgere fra rød gruppe, som Ikast-Brande Kommune visiterer til servicecenteret.

Login