Regeringens omvendte Robin Hood

UDLIGNINGSREFORM: Embedsmænd forgylder kommuner med rige borgere og tager pengene fra kommuner, hvor skattegrundlaget pr. borger er under landsgennemsnittet. Det kan blive konsekvensen af regeringens reform af udligningen mellem rige og fattige kommuner.

Med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i spidsen kan regeringen være i færd med at gennemføre, hvad der ligner en omvendt Robin Hood. I stedet for at man tager fra de rige og giver til de fattige, betyder den bebudede reform af den økonomiske udligning mellem kommunerne i visse tilfælde lige nøjagtig det omvendte.

Nogle af de kommuner, der har de fattigste borgere, dvs. hvor det såkaldte beskatningsgrundlag pr. indbygger er lavest, skal ligefrem betale allermest. Her er eksemplerne Ishøj på den københavnske vestegn og den store østjyske kommune Horsens. Pengene fra bl.a. de to kommuner, hvis borgere har en indkomst mindre end landsgennemsnittet, skal for en dels vedkommende overføres til kommuner, hvis borgere har en indkomst over gennemsnittet.

Login