Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen: “Jeg vil lave udviklingspolitik, der passer til verden i dag og den nærmeste fremtid,”

Udviklingspolitikken har som erklæret mål at bekæmpe migration, og også klimaet er blevet en prioritet. Men det betyder ikke, at regeringen er holdt op med at bekæmpe fattigdom. De tre ting hænger sammen, siger ministeren.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen står ved, at der også ligger danske egeninteresser til grund for de udviklingspolitiske prioriteringer.
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen står ved, at der også ligger danske egeninteresser til grund for de udviklingspolitiske prioriteringer.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Øjnene skal lige vænne sig til mørket, når man går fra det solbeskinnede, efterårslune Christianshavn og ind gennem Udenrigsministeriets skydedøre. Alvoren sænker sig automatisk, og det er meget passende. 

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har nemlig takket ja til et interview om regeringens politiske prioriteringer i en kriseramt verden. Naturkatastrofer, en global pandemi, politisk uro og væbnede konflikter forfølger flere af verdens udviklingslande, og flere store fremskridt er blevet rullet tilbage. Det sidste år er der kommet både flere fattige og sultne i verden.  

Lige nu er Afghanistan højt oppe på udviklingsministerens dagsorden, og det er et godt sted at starte. Vi skal nemlig tale om udenrigspolitiske prioriteringer. Om til- og fravalg. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu