Universiteterne uddanner stadig flere til arbejdsløshed

Omkring hver femte af sidste års dimittender stod stadig uden arbejde, et år efter at de havde forladt universitetet. For bare fem år siden var det kun hver ottende. Og der er ingen tegn på, at udviklingen vender. Tidligere var det især de nyuddannede humanister, der fyldte i arbejdsløshedskøen, men nu er også de samfundsvidenskabelige dimittender hårdt ramt. Samtidig fortsætter universiteterne med at optage stadig flere studerende. ”En katastrofal udvikling”, mener AC, der advarer imod, at man lader de nyuddannede i stikken.

Mens landets universiteter gør sig klar til at byde et historisk stort antal nye studerende velkommen, står hver femte af sidste års dimittender stadig uden job. 

Det viser AC’s nyeste ledighedstal, der offentliggøres i morgen. 

Der er tale om en markant stigning på få år. Ud af de studerende, der blev færdige i 2008, var det blot 12,2 pct. – eller lidt over hver tiende – der stod uden arbejde i juni året efter. Blandt dem, der blev færdige i sommeren 2012, var næsten 1.000 dimittender, 20,8 pct., stadig uden arbejde i juni i år. Se figur 1.

Login