Velfærd er noget vi skaber sammen

Der blev udvekslet erfaringer og delt visitkort, da næsten 1.200 af velfærdens frontløbere torsdag deltog i Velfærdens Innovationsdag i København. Dagen markerede også, at velfærd i Danmark er på vej ind i en fase, hvor kommunerne træder et skridt tilbage og lader folk tage et større ansvar for sig selv og hinanden.

God integration kan begynde med et godt spørgsmål. Det mener Ayan Yasin. Hun er en af de i alt 67 frivillige, der lige nu står for støttekurset MindSpring for nytilkomne flygtninge, der finder sted i hver tredje af landets kommuner.

MindSpring er et eksempel på, at ”gamle” flygtninge hjælper nye flygtninge til at stå på egne ben i Danmark. Det er et forløb på otte gange to timer, hvor en træner som Ayan Yasin emne for emne stiller spørgsmål til flygtningene og selv lader dem udvikle svar.

”Projektet er så godt, fordi vi stiller de spørgsmål, som flygtningene ikke har tænkt på at stille sig selv. Det vigtigste spørgsmål er, om de opdrager deres børn til at rejse hjem til deres eget land, eller om de opdrager dem til at blive integreret i Danmark. Svarene på de spørgsmål er nærmest fundamentet for hele integrationen,” siger Ayan Yasin, en mor på 25 år med somalisk baggrund. Hun kom til Danmark, da hun var 1 år.

Login