Vil hunde spille computerspil?

DIGITAL OMSTILLING Idéen bag Go Dogo er en af den slags, de færreste ville have tænkt at nogen kunne have brug for, men på den anden side: You never know. Man kunne faktisk godt forestille sig, at produktet fik et gennembrud. Foreløbig lader det dog vente på sig.

Go Dogo vil sælge mentaltræning for hunde, en slags computerspil for firbenede. Det fungerer hjemme i stuen foran fjernsynet. En instruktør toner frem på skærmen og siger ”sit” eller ”stå” og andre klassiske hundeopgaver. To kameraer, et forfra og et fra siden, registrerer, om hunden følger instruktionen, og hvor pænt den gør det, og hvis alt er i orden, får hunden ros, og der udløses en godbid, som falder ned fra en lille dispenser. 

Systemet kan indstilles, så det starter på tidspunkter, hvor ejeren ikke er hjemme, og dermed kan hunden få lidt adspredelse i løbet af dagen, hvis den går alene. Ligesom i computerspil for mennesker er der forskellige levels af stigende sværhedsgrad, der kan holde hunden udfordret, efterhånden som den bliver trænet.

Login