Datavisualisering skaber ny velfærd i Gladsaxe

I Gladsaxe Kommune har data forladt regnearkene og indtaget storskærmene i både direktion og jobcenter, så de bliver synlige og brugbare for alle, også de borgere, det hele handler om. Visualiseringerne udvikles af en særlig enhed for Datadrevet Forretningsudvikling.

I Gladsaxe Kommune arbejder fire medarbejdere i en ny enhed for Datadrevet Forretningsudvikling med at bearbejde og ikke mindst visualisere data fra kommunens mere end 300 forskellige fagsystemer og datakilder.

Her på sin 1-års fødselsdag leverer enheden visualiserede data til alle niveauer i den kommunale organisation. En gang om måneden, den første tirsdag, mødes direktionen foran en storskærm med visualiserede data og holder øje med udviklingen på udvalgte områder.

I den anden ende af den kommunale organisation ser sagsbehandlere og borgere i fællesskab på en skærm med data, der i let tilgængelig form præsenterer et overblik over jobmuligheder, så borgerne kan søge job i lige netop de virksomheder, der har brug for deres kompetencer.

Login