Dansk eksporteventyr venter i Bella Italia

Italien kan takket være gigantisk milliardstøtte fra EU's historiske genopretningsfond blive det nye boommarked for dansk eksport. I Danmark forsøger regeringen at vaske EU-stjernerne af de godt 11 milliarder, som Danmark får fra EU-fonden, mener konservativ EU-ordfører.

Kronprinsparret under et erhvervsfremstød i Rom i 2018
Kronprinsparret under et erhvervsfremstød i Rom i 2018Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Impara l’Italiano velocemente! ”Lær italiensk hurtigt,” står der ovenfor, og dét må være det gode råd at give alle medarbejdere i danske eksportvirksomheder og studerende på landets businessskoler.

Det støvleformede land og dets passionerede indbyggere, der tænder både glæde og frustration i mange nordeuropæere, bliver nemlig et overordentligt interessant marked for danske virksomheder i de kommende år.

Italien, der er EU's tredjestørste økonomi, er i dag kun nummer 10 på listen over danske virksomheders bedste eksportmarkeder, men det skal der nu laves om på, mener regeringen og de to store erhvervsorganisationer DI og Dansk Erhverv.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024