EU’s gigantiske vækstfond er både elsket og hadet

Erhvervslivet elsker EU’s milliardstore genopretningsfond. Men begejstringen er langtfra den samme i den politiske verden – i Danmark og i andre EU-lande. Det skyldes, at EU’s store vækstplan er et vigtigt skridt i retning af et mere integreret EU. Det er der mange, der ikke bryder sig om.

Foto: Violeta Santo Moura/Reuters/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

I Nordeuropa er det mildest talt ikke nogen vindersag, at EU skal stifte fælles gæld for at redde røven på Italien, Spanien og andre kriseramte EU-lande.

Omvendt er der blandt klimaforkæmpere og erhvervsledere i Danmark og andre EU-lande klar tilslutning til, at EU nu for første gang i historien optager fælles gæld i stort omfang og derefter deler pengene ud til investeringer i grøn og digital omstilling på tværs af EU. Det kan nemlig give medvind til både klimakampen og danske eksportvirksomheder.

Dette er yderpositionerne i holdningerne til EU’s historiske genopretningsfond, der blev vedtaget i sommeren 2020, og som med udgangen af maj efter alt at dømme vil være ratificeret i de 27 EU-lande.

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024