Dokumentér din bæredygtighed eller dø

I en ikke så fjern fremtid skal virksomheder dokumentere, at de faktisk hører hjemme i en bæredygtig verden. ESG-afrapportering bliver strategisk kernestof. Og en potentiel forretningsmulighed for dem, der skynder sig at komme med på bølgen.

Simon Friis Date

Et bestemt ord har det med at dukke op, når repræsentanter fra danske virksomheder skal beskrive de kommende krav til bæredygtig afrapportering. Og det kan næsten virke som sort humor, at ordet henviser til en naturkatastrofe. En regulær ”tsunami” af regler, krav og procedurer kommer til at skylle ind over særligt de store virksomheder i de kommende år.

Udviklingen frygtes af nogen, men imødeses af andre. Især i de senere år har skandaler, sløje standarder og kritik af et egennyttigt, grønvaskende erhvervsliv fået flere til at stille spørgsmålet: Vil ESG-krav (Environmental, Social, Governance red.) nogensinde komme til at virke?

Men et paradigmeskifte er på vej. Evnen til at dokumentere, at virksomheden rent faktisk hører hjemme i en mere bæredygtig fremtid, bliver en stadig større prioritet for virksomhedsledere i de kommende år. Det bliver strategisk kernestof at få styr på, hvordan virksomheden påvirker det samfund, den virker i. Det bliver det, fordi flere forbrugere kræver det. Fordi flere ansatte kræver det af de virksomheder, de arbejder i. Fordi flere virksomheder kræver det af deres leverandører. Og måske, vigtigst: Fordi politikerne kræver det.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024