Professorer og forskere: Ledelse er under radikal forandring

En række ledelsesprofessorer, forskere i ledelse og erfarne rådgivere skriver ofte analyser af ledelse i Mandag Morgen. Og i 2022 har flere af disse analyser handlet om, at vi befinder os i en markant transitionsperiode, der dermed kalder på en meget radikal forandring af ledelse. I dag får du en håndfuld af disse artikler.

Foto: Colourbox
Stine Bjerre Herdel

Vi har allerede i de forrige temaer talt en del om, hvordan man leder sig gennem de såkaldte "vilde problemer", og hvordan ledere bør tage livtag med en række forandringer i arbejdslivet og arbejde på ikke at grave en stadig større kløft imellem leder og medarbejdere. Blandt andet ved at arbejde med det rum, der er mellem alle mennesker, som afgør, hvordan vi forstår hinanden og påvirker hinandens præstation

Men hvis vi hæver os endnu mere op i helikopterperspektivet, så er ledelse under forandring på de helt store linjer. Det er der i hvert fald nogen kendte ledelsesprofessorer, der er enige om. De suppleres af både CEO's og ledelseseksperter, som vil have os til at gøre op med alt fra kapitalismen til systemerne og performance management. Det kan du dykke ned i her.

Det startede allerede for et år siden i januar 2022, da CEO i Dansk Design Center, Christian Bason, peger på, at vi står ved et vendepunkt. For ligesom i filmen "Don't look up", hvor en meteor er på vej til at udslette Jorden, så er klimatruslerne nu så reelle, at vi står i et lignende scenarie. Bare med en lidt længere tidshorisont.  "Vi har brug for reel forandring i erhvervslivet, det offentlige og samfundet. Implikationerne af nutidens udfordringer er vidtrækkende. Derfor kalder det nye år på radikal forandring for ledere på alle niveauer i samfundet" skriver han i artiklen.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024