Grøn vækst kræver større lighed

Et bæredygtigt Europa med mindre fokus på økonomisk og materiel vækst kræver ikke kun miljøvenlige teknologier og andre måder at forbruge på. Det handler nok så meget om finansiel regulering for at skabe større lighed og sikre, at borgere har medansvar og lokal handlekraft, siger den hollandske Europa-parlamentariker Bas Eickhout.

Peter Hesseldahl

En af de mest markante grønne politikere i Europa er hollandske Bas Eickhout. Han er 46 år, oprindeligt kemiker og miljøtekniker og har været medlem af Europa-Parlamentet for De Grønne siden 2009. Og så er han veltalende, charmerende og smooth og har et rigtig godt hjørnekontor i Europa-Parlamentets bygninger på tiende sal med en formidabel udsigt over Bruxelles.

Bas Eickhout
  • MEP for Green Left
  • MEP siden 2009
  • 2000–2009: Forsker ved Hollands institut for folkesundhed og miljø
  • 2000 Universitetsuddannet i kemi og miljø, Nijmegen
  • 46 år
Eickhout var medarrangør af konferencen Beyond Growth, der over tre dage i maj fyldte Europa-Parlamentets sale og korridorer med tusindvis af deltagere, der diskuterede vækst og grænser for vækst.

Han peger på to overordnede problemer med den type vækst, vi har i dag:
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024