Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Metaverset vil få verden til at bruge kryptovaluta

Drømmen om hurtige gevinster har lokket mange til at investere i kryptovaluta. Teknologien er præget af spekulation, men i en fremtid, hvor en større del af vores liv foregår i metaverset, kan kryptovaluta og NFT’er blive almindelige i hverdagen – ligesom ”rigtige” penge.

For den almindelige forbruger er der ikke påtrængende grunde til at bruge kryptovaluta eller bruge blockchain til at overføre penge. Traditionelle digitale betalinger med kreditkort eller Mobilepay fungerer fint for de fleste. Det er rimeligt sikkert, enkelt og bekvemt, og i hverdagen er det ikke det helt store problem, at pengene ikke overføres omgående.

Men i en fremtid hvor en større del af vores liv foregår i metaverset, kan kryptovaluta og NFT’er blive nyttige værktøjer i hverdagen – ligesom ‘rigtige’ penge. Lige nu er det dog mest tømmermændene og tabene oven på de seneste års spekulation og opskruede værdier, der præger teknologien.

Man skal se lidt længere frem i den teknologiske udvikling, før det giver mening. Den sammenhæng, hvor krypto- og blockchainbaserede løsninger kan komme i anvendelse for almindelige forbrugere, vil formentlig være i forbindelse med det, mange forventer bliver den næste version af internettet: Metaverset. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024