Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Lars Seier vil bygge valutaen til den regulerede digitale økonomi

Kryptovaluta har stadig ry for at være de kriminelles anonyme betalingsmiddel i skyggesiden af den digitale økonomi. Lars Seier Christensen satser derimod med sin kryptovaluta Concordium på det modsatte: At sikre og administrere brugernes ID i en mere moden fase af den digitale økonomi.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Brugen af blockchains og kryptovaluta i den finansielle sektor udgør stadig kun en meget lille del af den samlede finansielle aktivitet. Mange mener imidlertid, at blockchain-baserede transaktioner har store fordele og passer bedre til en økonomi, der hastigt bliver mere digital. 

Men for at blockchain kan vokse fra at være en lidt eksotisk niche til en almindeligt anvendt teknologi, skal der indbygges funktioner, der gør det sikkert for de store spillere at tage det i brug – eksempelvis smidigere og mere sikre muligheder for at identificere sig.

”Der er brug for at bygge en bro mellem de to verdener. Der er en masse spændende muligheder i de decentrale systemer, men de er ikke bygget til at leve op til de krav, som finansverdenen og lovgiverne vil stille,” siger Lars Seier Christensen, milliardær, medstifter og tidligere direktør for Saxo Bank. 




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu