Er Danmarks kontanthjælpssystem det mest generøse i verden?

Politikere siger ofte, at den danske kontanthjælp er den højeste i verden. Men er den nu også det?

Bemærk: Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

 


Fakta

Om kontanthjælpen i Danmark er for høj, for lav eller lige tilpas er et evigt tilbagevendende emne i den politiske debat. Både Joachim B. Olsen (LA) og Ole Birk Olesen (LA) har flere gange udtalt, at de danske kontanthjælpsydelser er de højeste i verden.

Men hvor lukrativt er det danske kontanthjælpssystem egentlig i forhold til andre lande?

DR-programmet Detektor refererer fra en rapport fra Rockwoolfonden, der undersøger lige netop det spørgsmål.

Undersøgelsen viser, at danske kontanthjælpsmodtagere med børn har flere penge til rådighed end både svenskerne, hollænderne, belgierne og briterne. Til gengæld kommer Danmark ned på en andenplads, når det kommer til enlige forsørgere på kontanthjælp. For dem er rådighedsbeløbet størst i Holland.

Det skal dog bemærkes, at undersøgelsen er foretaget før kontanthjælpsloftet. Derfor er resultaterne ikke nødvendigvis dækkende i forhold til de nuværende kontanthjælpssatser.

Du kan se hele udsendelsen, hvor faktatjekket indgår, her.

 

Forrige artikel Omfanget af lande med demokrati er svært at måle Omfanget af lande med demokrati er svært at måle Næste artikel Hvem har egentlig stemt på en Danmarkskanon? Hvem har egentlig stemt på en Danmarkskanon?
Falsk video: Saddam Hussein siger, at USA truede med coronavirus

Falsk video: Saddam Hussein siger, at USA truede med coronavirus

På den indiske del af Facebook florerer der i øjeblikket et opsigtsvækkende videoklip fra 1990’erne, hvori den afdøde irakiske diktator Saddam Hussein fortæller, at USA har truet med at sprede coronavirus i Irak. Men videoen er ifølge det franske nyhedsbureau AFP manipuleret.

Sådan ser coronavirussen ud i virkeligheden

Sådan ser coronavirussen ud i virkeligheden

De fleste har en idé om, hvordan coronavirussen ser ud. Den samme illustration er nemlig brugt igen og igen i medierne - den ligner en kugle, som har en slags antenner fordelt ud over sig. Men virkeligheden er en helt anden. 

Styrelse advarer mod hjemmelavet håndsprit

Styrelse advarer mod hjemmelavet håndsprit

Efter de første smittetilfælde af covid-19 blev konstateret i landet, gik der ikke lang tid før, der blev meldt udsolgt af håndsprit i danske supermarkeder. Flere har derfor tyet til hjemmelavede løsninger, men myndighederne advarer om falsk tryghed. 

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.