Falsk sikkerhedsrådgiver analyserer svensk flygtningepolitik

Torsdag interviewede den amerikanske nyhedskanal Fox News en mand, der blev præsenteret som sikkerhedsrådgiver for den svenske regering. Men i Stockholm kender myndighederne ikke noget til manden.

 


For anden gang i den seneste uges tid spærrede svenskerne øjnene op, da de i torsdags igen blev centrum for en historie i amerikansk politik. Den amerikanske nyhedskanal Fox News bragt et interview med en mand, der blev præsenteret som svensk sikkerhedsrådgaver. Men et faktatjek fra avisen Dagens Nyheter viser, at manden er ukendt af de svenske myndigheder.

Da den amerikanske præsident Donald Trump forrige lørdag i en tale henviste til “det, der skete i Sverige”, var det uklart, hvad han mente. Han har senere forklaret, at han refererede til et tv-interview om indvandrere i Sverige. Det var i den forbindelse, at Fox-værten Bill O´Reilly havde en Nils Bildt, som af tv-stationen blev præsenteret som ”svensk forsvars- og sikkerhedsrådgiver”, i studiet. Men ifølge Dagens Nyheter har Nils Bildt ikke boet i Sverige i over 20 år, og hverken det svenske forsvarsministerium eller udenrigsministerium kender Nils Bildt.

“Vi har ingen talsmand ved det navn,” siger Marie Pilsäter fra Forsvarsministeriet, til Dagens Nyheter. Og samme besked kommer fra Udenrigsministeriet.

”Vi ved ikke, hvem han er,” meddeler ministeriet.

I tv-indslaget bliver Nils Bildt spurgt, hvorvidt Sveriges ”lempelige indvandrerpolitik, især overfor flygtninge, har betydet øget kriminalitet”. Til det svarer Nils Bildt, at Sverige bestemt har ”problemer med kriminalitet”, og han hævdede, at det skyldtes den øget tilstrømning af flygtninge. Samtidig slog han fast, at den svenske regering "ikke har en detaljeret plan for at integrere de mange immigranter, så de bliver produktive medlemmer af samfundet”.

”Den svenske politiske debat er helt forkert. Hvis man ikke er enig med de liberale og den gængse holdning, bliver du betragtet som en outsider og ikke taget seriøst,” sagde Bildt til Fox News.

Ifølge Dagens Nyheter er Nils Bildt søn af Sven Tolling, der er kendt inden for svensk ridesport. Nils Bildt forlod Sverige i 1994. Ni år senere ændrede han sit navn fra Tolling til Bildt. Og ifølge Nils Bildts egen hjemmeside er han medstifter at en geopolitisk strategi- og sikkerhedskonsulentfirma, CTSS Japan, der har kontorer i Washington, Bruxelles og Tokyo. Tilsyneladende er virksomhedens hjemmeside nu lukket, men i et japansk internetarkiv over hjemmesider, kan man finde en kopi af siden.

Han er i øvrigt tidligere blevet dømt for vold, viser dokumenter fra en domstol i den amerikansk delstat Virginia. I papirerne fra Arlington General District Court står han opført som Nils Tolling. Bild blev arresteret den 19. juni 2014 for at have overfaldet og truet en eller flere embedsmænd.

Dagens Nyheter har spurgt Nils Bildt, hvorfor han udgav sig for at være officiel sikkerhedsrådgiver. Han forklarer, at det var tv-stationen, der gav ham titlen. Han oplyser samtidig, at han betragter sig som uafhængig analytiker.

Ifølge Fox-programmets redaktør, David Tabacoff, blev Nils Bildt anbefalet af personer, som programmet medarbejdere har talt med. Det skriver avisen Washington Post.

Se hele faktatjekket fra Dagens Nyheter herunder.


 

Forrige artikel Er kriminaliteten blandt indvandrere og efterkommere halveret? Er kriminaliteten blandt indvandrere og efterkommere halveret? Næste artikel S-ordfører argumenterer med forkerte asyltal S-ordfører argumenterer med forkerte asyltal
Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Er enigheden blandt verdens klimaforskere en stor løgn?

Når medier og klimaforskere fortæller befolkningen, at 97 procent af alle klimaforskere er enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, er det en løgnehistorie, skriver geolog og byrådsmedlem Jens Morten Hansen i et debatindlæg. Flere klimaforskere fra både ind- og udland er enige i kritikken af 97 procents-påstanden, men samtidig understreger de, at der i forskningsmiljøet er bred enighed om menneskets rolle i klimaforandringerne.

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Video lover dig “sandheden om Brexit” - men den kender vi ikke endnu

Historiske lønforhøjelser, den laveste arbejdsløshed i 40 år og et boom i udenlandske investeringer. Det er sandheden om Brexit, lyder budskabet i en viral video. Men det er “absurd” at tale om konsekvenserne af Brexit, før skilsmissen overhovedet er en realitet, siger to økonomiprofessorer. 

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

De har fået nok af fup! Her er Italiens initiativer mod desinformation

Fake news og desinformation er et betændt emne i Italien. Der er langt fra enighed om problemets størrelse, ej heller løsningsmodellerne. Myndighederne har indført initiativer mod desinformation, der spænder fra uddannelse af elever til en ”rød-knap-tjeneste”, der giver borgere adgang til at indberette falske nyheder til en online-politi-enhed.

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Sådan har techgiganterne håndteret fake news

Fire store techvirksomheder har aflagt rapport til EU om deres indsats mod desinformation. Fint, men der skal mere til, lyder svaret fra EU-Kommissionen, der mandag fik besøg af Facebook.

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Ny dansk forskning skal rense onlinedebatten for hadtale

Med næsten 16 millioner kroner i ryggen skal et nyt dansk forskningscenter undersøge årsagerne til og konsekvenserne af hadefulde ytringer på internettet. I sidste ende er målet at præsentere strategier, der kan dæmme op for fjendtlige politiske debatter.

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Falske facebooksider med VM-håndboldhelte snyder 100.000 danskere

Ukendte bagmænd har oprettet falske facebooksider, hvor de misbruger navnene på flere af de nykårede danske verdensmeste i håndbold. Til sammen har siderne allerede nu langt over 100.000 følgere. I sidste ende kan de falske sider bruges til at lokke penge ud af dig.

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Forskning: Højt betalte job tiltrækker løgnere og svindlere

Ifølge nyt studie er Britta Nielsens formodede svindel for millioner i Socialstyrelsen en statistisk undtagelse, og forskernes nye fund kan være med til at forklare svindelnumrene blandt mandlige topfolk i finansverdenen. Høj løn og løgnagtighed følges ad. Og så er mænd – statistisk set – større løgnere end kvinder.

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook skærper krav til politiske annoncer

Facebook vil gøre op med påvirkningskampagner. Derfor skal nye regler gøre det mere besværligt at indrykke politiske annoncer på det sociale medie. Reglerne vil også gælde i forbindelse med europaparlamentsvalg den 26. maj og folketingsvalget, der skal finde sted senest den 17. juni i år.

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Er Danmarks integrationsindsats håbløst bagud?

Danmarks integrationsindsats halter håbløst efter Norges og Sveriges, hvor langt flere flygtninge er i arbejde, konkluderer chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening. Men den konklusion afviser flere forskere.

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden

Endnu engang må det dansk-svenske postselskab PostNord ufrivilligt lægge navn til et fupnummer, der i disse dage tikker ind på mange danskeres mobiltelefoner. Du lokkes med en gratis mobiltelefon, men skal i stedet betale dyrt for et abonnement på en angivelig datingside.