PÅSTAND: Obama havde islamiske skrifter på væggene

Tre billeder, der angiveligt beviser, at den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, blandt andet havde et muslimsk bederum i det Hvide Hus, er taget helt og aldeles ud af kontekst.

Ikke mindst amerikanske Facebookbrugere deler enslydende artikler fra onlinemedier, der hævder, at flere rum i det Hvide Hus under den tidligere præsident Barack Obamas embedsperiode var beklædt med islamiske bønneskrifter.

Nogle af historierne ledsages af tre billeder, der angiveligt viser tre rum i præsidentboligen.

Det første billede hævdes at vise en særlig håndvask, der især bruges af muslimer til at vaske sig før en bøn. Men billedet stammer fra en netbutik, der blandt andet sælger vasken.

Det andet billede skal forestille et soveværelse i Det Hvide Hus, hvor der er skrevet en bøn over sengen. Men billedet stammer fra en reklame for 'vægklistermærker', såkaldte wallstickers, som man blandt andet kan købe på Amazon.

Det tredje billede påstås at vise et bederum i præsidentboligen. Der er rigtig nok tale om et bederum, men det tilhører Princeton University, skriver det amerikanske faktatjeksite snopes.com.

Ifølge faktamediet kan den falske historie spores tilbage til onlinesitet "America's Last Line of Defence".

Forrige artikel Nej, en barnepige forsøgte ikke at stikke barnet op i vagina Nej, en barnepige forsøgte ikke at stikke barnet op i vagina Næste artikel Pige kaldte ikke Trump en skændsel Pige kaldte ikke Trump en skændsel