Tvinges 10-årige piger til at sove med gamle mænd? DF’er overdriver ung alder på barnebrude

Danske myndigheder kender ikke til tiårige barnebrude. Og praksis på asylcentrene er at adskille alle par, hvor den ene er under 15 år.

I et debatindlæg i Fyns Amts Avis og i et facebookopslag tager tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Dorthe Ullemose den nu forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i forsvar.

Anledningen til forsvarstalen er, at et flertal i Folketinget har nedsat en undersøgelseskommission, der nu skal kulegrave Inger Støjbergs rolle i sagen om ulovlige adskillelser af asylpar, hvor en af parterne var under 18 år.

Dorthe Ullemose mener dog ikke, at Inger Støjberg har gjort noget galt:

“Efter min mening gjorde Støjberg det rigtige ved at gribe ind og forhindre overgreb mod piger,” skriver DF’eren, der i dag er byrådsmedlem i Svendborg Kommune, på Facebook og i et indlæg i Fyns Amts Avis. Hun tilføjer:

“Selvfølgelig skal vi i Danmark ikke acceptere, at små piger ned til tiårsalderen tvinges til at sove med gamle mænd på vores asylcentre.”

På Facebook har Dorthe Ullemose desuden forsynet sit forsvar for den tidligere minister med et foto af en stribe mænd med palæstinensiske tørklæder, der holder helt hvidklædte småpiger i hånden.

Artiklen fortsætter under billedet

Skærmbillede af Dorthe Ullemoses facebookopslag fra 12. september 2019.

Men Udlændingestyrelsen kender slet ikke til unge asylpar ned til tiårsalderen. Og praksis er, at danske myndigheder i forvejen adskiller asylpar, hvor pigen eller drengen måtte være under 15 år. Det foregik også før Inger Støjbergs instruks i februar 2016.

Instruks adskilte ikke tiårige

Tilbage i februar 2016 udsendte Udlændinge- og Integrationsministeriet en pressemeddelelse om, at ingen asylansøgere under 18 år fremover måtte blive indkvarteret med en ægtefælle eller samlever i danske asylcentre. Samtidig blev pressemeddelelsen sendt som en instruks til Udlændingestyrelsen, der håndterer asylsager. Herefter blev de mindreårige asylpar uden videre adskilt. På det tidspunkt var der 34 par af slagsen.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, gik herefter ind i sagen og kendte adskillelsen af de mindreårige asylpar ulovlig efter både dansk ret og internationale konventioner. Det var nemlig ikke lovligt at adskille parrene uden først at vurdere, om det nu også var det bedste for de mindreårige under 18 år. 

Ombudsmanden ønsker ikke at udtale sig til TjekDet, da sagen om den ulovlige instruks nu er ude af hans hænder og i stedet er en opgave for den nye undersøgelseskommission.

Dog henviser han til sin redegørelse fra marts 2017, der indeholder en oversigt over de 34 asylpar og deres alder, da instruksen udgik fra ministeriet.

Og der er slet ikke ingen par imellem de 34, hvor pigen var ned til ti år, fremgår det af Ombudsmandens redegørelse.

Artiklen fortsætter under grafikken


Adskiller alle par under 15 år

De to yngste personer blandt parrene var to piger på 14 år, der dannede par med mænd på henholdsvis 24 og 28 år. Og de to par var desuden allerede adskilt, inden instruksen blev sendt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Udlændingestyrelsen.

“Om disse par er det oplyst, at det ene aldrig har været indkvarteret sammen, mens det andet par blev besluttet adskilt den 31. januar 2016,” skriver Ombudsmanden.

Asylpar, hvor den ene part er under 15 år gammel, bliver ikke indkvarteret sammen, oplyser Udlændingestyrelsen til Ombudsmanden, da han laver sin redegørelse:

”Forud for 10. februar 2016 har styrelsen fulgt en praksis for indkvartering af mindreårige med en ægtefælle eller samlever, hvor styrelsen ikke indkvarterede mindreårige under 15 år sammen med myndige eller ikke myndige ægtefæller eller samlevere,” beretter Udlændingestyrelsen.

Derfor er der altså heller ikke piger ned til tiårsalderen, der bliver tvunget i seng med gamle mænd på danske asylcentre. Praksis på asylcentrene er nemlig i stedet, at piger under 15 år bliver adskilt fra deres samlever eller ægtefælle uden tøven.

Og til TjekDet oplyser Udlændingestyrelsen, at de ikke umiddelbart kender til nogen asylpar – hverken før eller efter instruksen – med piger helt ned til tiårsalderen.

Men hvordan har Dorthe Ullemose så kendskab til så unge asylpar, når hverken Ombudsmanden eller Udlændingestyrelsen har?

Det har TjekDet ikke kunnet få svar på, da Dorthe Ullemose ikke har reageret på vores henvendelser.

Artiklen fortsætter under billedet

Folketinget samles i salen juli 2015, og der knipses billeder af nyvalgte Dorthe Ullemose (DF). (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Hvidklædte piger er ikke brude, skriver medier

Til facebookudgaven af sit indlæg har Dorthe Ullemose vedlagt et foto, der unægtelig viser en stribe unge piger klædt i, hvad der kunne ligne brudekjoler. Hun skriver i sit opslag ikke noget om, hvor billedet stammer fra, og hvad der foregår på billedet. Ifølge TjekDets research tyder det dog ikke på, at pigerne på fotoet skal giftes med de ældre mænd, de holder i hånden.

Fotoet optræder tidligst på nettet tilbage i august 2009. Adskillige islamkritiske blogs verden over anvender fotoet som bevis for en "pædofilikultur" blandt muslimer og peger på, at det skulle være taget i Yemen.

Men på mændenes tørklæder kan man ane logoet for den militante palæstinensiske gruppe Hamas. Det peger på, at fotoet snarere er taget i Palæstina end i Yemen. På et andet foto fra samme begivenhed holder flere af mændene også palæstinensiske flag i hænderne.

Artiklen fortsætter under artiklen

Fotoet af de unge piger i hvidt med palæstinensiske mænd stammer angiveligt fra et bryllup i Gaza i juli 2009. Ifølge to amerikanske faktatjekmedier er pigerne ikke brude, men brudepiger, og mændene skulle giftes med kvinder, der ikke er på fotoet.

Flere medier sår desuden tvivl om udlægningen på de islamkritiske blogs. Det amerikanske faktatjekmedie Snopes vurderer ud fra artikler fra den amerikanske avis The New York Times og det franske nyhedsbureau AFP, at fotoet stammer fra et bryllup organiseret af Hamas i Gaza.

Men mændene på fotoet skulle slet ikke giftes med pigerne på fotoet. Det samme skriver Hoax-Slayer, et andet amerikansk faktatjekmedie og de franske faktatjekkere 20Minutes.

Ifølge medierne er pigerne på fotoet i stedet brudepiger og yngre slægtninge til de brudgomme og brude, der rent faktisk skulle giftes.

Det er dog ikke lykkedes TjekDet at finde billeder af de egentlige brude, som ifølge The New York Times skulle være klædt i sort til den type bryllupper.

I debatindlægget og facebookopslaget skriver Dorthe Ullemose også, at Islam er en “kvindeundertrykkende bevægelse, hvis mål er, at alle i verden skal underkaste sig en profet, der i sin tid giftede sig med en ni-årig pige”.

Her træffer lokalpolitikeren fra Dansk Folkeparti til gengæld alderen omtrent korrekt.

For slår man op i Haditherne, der er beretninger om, hvad profeten Muhammed gjorde og sagde, kan man læse, at profeten rent faktisk blev gift med den seksårige Aisha, men at ægteskabet blev fuldbyrdet, da hun var ni år gammel.

Forrige artikel Misvisende møgfald mod den nye ferielov får tusindvis til tasterne  Misvisende møgfald mod den nye ferielov får tusindvis til tasterne Næste artikel Er du intelligent, hvis du ofte spilder mad ud over dig selv? Er du intelligent, hvis du ofte spilder mad ud over dig selv?
To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.  

Historisk skifte:  Vælgerne har fået større tillid til politikerne

Historisk skifte: Vælgerne har fået større tillid til politikerne

15 års nedtur er stoppet. Efter valget i juni er vælgernes tillid til politikerne nu atter på vej op. Danmark trodser dermed overraskende den internationale tendens. Tilliden er tilbage på niveauet fra før den stramme krisepolitik i 2010. Det viser stor valgundersøgelse.

Kinas desinformation udvides med små skridt

Kinas desinformation udvides med små skridt

I Kina forsøger staten i højere grad end tidligere at kontrollere stort set alle former for information i det store land. Men noget tyder på, at de så småt er i gang med et internationalt indtog.

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

Danmark er ramt: Word tester allerede den politisk korrekte stavekontrol

I fremtiden vil stavekontrollen i dit Word-dokument angiveligt foreslå dig at skifte ordet politiMAND ud med det mere kønsneutrale politiBETJENT. Morten Messerschmidt (DF) raser og kræver, at staten opsiger sin aftale med Microsoft, når det sker. Men den identitetspolitiske stavekontrol er allerede virkelighed - for nogen.