10 udfordringer venter efter valget

Politikerne skubber vigtige problemstillinger til efter den 18. juni. De ved, at pensionsalderen skal op, boligboblen reguleres, vækst og klimaudfordringer forenes, den dyre sygehusmedicin favnes og regionernes fremtid lægges fast. Men både Thorning og Løkke smyger sig uden om de store udfordringer. Derfor handler valget om politikernes troværdighed. Mandag Morgen har identificeret 10 vigtige udfordringer, politikerne konfronteres med efter valget. 

Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen gør regning uden vært, når de helt synkront lover, at der skal være råd til den nye, dyre sygehusmedicin, som ifølge hospitalsdirektører og sundhedsøkonomer truer med at slå hul på de offentlige sundhedsbudgetter.

Frem mod 2020 vil udgifterne til sygehusmedicin stige med 17 milliarder kr., anslår Danske Regioner. Og selv om det lykkes regionerne at forhandle sig frem til rabatter hos medicinalfirmaerne, har hverken Thorning eller Løkke penge til at indfri løfterne og må derfor sende regningen videre til nogle andre.

Men i en valgkamp er det selvfølgelig også nemmere at udstikke løfter end at tage fat på den svære diskussion om finansiering og prioriteringer.

Login