Nyt lederskab med 
Mads Thimmer

7 tricks til mere langt lys i hverdagen

Alle er enige om, at det lange lys er bedst. Alligevel er der kort sigte på alt i hverdagen, og de lange visioner har svært ved at blive andet end glansbilleder. Men der er mange måder, du kan lede med blikket mod horisonten og mærke effekten lige nu og her.

Verden er endnu ung her på den anden side af den epidemiske nedlukning. Du har måske stadig ambitioner om at tænke lange tanker, revurdere dit arbejdsliv eller udstikke en ny retning for virksomhedens transformationer og grønne omstilling. Kulturen skal have et løft, det digitale momentum fastholdes, og den nye omstillingsparathed bibeholdes. Du skal gøre en forskel, gå forrest, være et eksempel for andre.

Men så driller den nye ERP-platform, og der skal godkendes KPI’er. Du drukner i MUS-samtaler, skal afværge shitstorms og fægter med den endeløse strøm af møder og mails. Velkommen til hverdagen, som er drift, drift og atter drift. Det lange lys bliver et fjernt glimt, der kun tændes på den årlige strategidag eller blinker distræt under den månedlige ølkassetale i kantinen.

Men du kunne også tage en anden vej. En vej, hvor der ikke er forskel på kort og langt sigte. En vej, hvor alle handlinger, reaktioner og driftsopgaver understøtter det lange sigte.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu