2023-greatest: Vandmiljø, kunstig intelligens og rekruttering vendt på hovedet

I dagene frem til nytårsaften får du en liste over de 10 mest læste artikler på mm.dk i 2023. I dag er vi nået til nummer 6, 5 og 4, der handler om rekruttering vendt på hovedet, konsekvenserne af kunstig intelligens og landbrugets påvirkning af vandmiljøet. Artiklerne ligger foran betalingsmuren i juledagene.

Foto: Mandag Morgen og Midjourneys kunstige intelligens

 

Nummer 6 

Rekruttering vendt på hovedet: “Du vil jo gerne være med i hulen – ikk’, Mulle?”

Det ville Mulle gerne. Og så åd han skovsneglen. Næsten ligesom en jobsøgende, der vil gøre alt for at få et arbejde. For sådan er logikken i en rekrutteringsproces. Men styrkeforholdet trænger til et eftersyn, skriver Mikkel Jørnvil.

Nummer 5

Professor: 95 procent af vores vandproblemer kan føres tilbage til landbruget

Regeringens nordeuropæiske alliance mod PFAS er en politisk vindersag. Men den akutte udfordring for det danske vandmiljø, som der under efterårets valgkamp åbnede sig et vindue for at løse, er endnu en gang skudt til hjørne. Og det er synd, for vi ved præcis, hvad vi skal gøre, mener professor og ekspert i vandmiljø Stiig Markager.

Nummer 4

Hvor mange af disse ti egenskaber kan du ærligt sige, at du selv har?

Hvem vil blive overflødiggjort af AI, og hvem vil få de nye job, der opstår i kølvandet på den næste digitale revolution? World Economic Forum giver et seriøst bud i en ny rapport.

 

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu