Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Bakterier til at forbedre fødevarer er en milliardforretning

I mandags fusionerede Novozymes og Chr. Hansen til en ny industriel gigant; Novonesis. De enzymer og bakterier, de fremstiller, er vigtige ingredienser i en lang række industrier, men de færreste almindelige forbrugere ser eller bemærker dem. Du kender måske ikke Chr. Hansen – men du har formentlig spist millioner af deres bakterier i dag.

Foto: Novonesis

Navneskiltene i hovedkvarteret er skiftet ud, medarbejderne har fået nye adresser i deres mail, og et kæmpe maskineri er sat i gang, som over de kommende måneder skal integrere de to C25-virksomheder Novozymes og Chr. Hansen i den hidtil største fusion i dansk erhvervsliv.

Mandag fik Novonesis, som sammenslutningen af de to nu hedder, den sidste godkendelse efter lidt over et års proces med at overbevise konkurrencemyndighederne i store dele af verden. 

Novonesis bliver den største europæiske virksomhed inden for biosolutions med en samlet omsætning på 26 milliarder kroner. Novo Holdings var i forvejen storaktionær i begge virksomheder. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024