Hvad har BIG, Branson og Schwarzenegger tilfælles?

I sidste uge lancerede den grønne tænketank Sustainia sin nye rapport ‘Sustania100 2015’ med beskrivelser af de 100 innovative og bæredygtige løsninger, produkter, forretningsmodeller og projekter, som fortsat er med i konkurrencen om The Sustainia Award 2015. Rapporten dokumenterer, at øget fokus på bæredygtighed inden for alle aspekter giver vækst og overskud på både den sorte og grønne bundlinje.

BIG, Richard Branson og Arnold Schwarzenegger har det tilfælles, at de tidligt har forstået forretningsmulighederne i de globale klimaforandringer og den fundamentale industriteknologiske omstilling, som klodens varmere klima nødvendiggør.

Danske BIG med arkitekt Bjarke Ingels som frontfigur er drivkraften i det milliarddyre klimatilpasningsprojekt BIG U på det sydlige Manhattan, som blev vedtaget efter superstormen Sandys hærgen i 2012. Richard Branson er gennem sin vidtfavnende Virgin-koncern stærkt optaget af innovation, entreprenørskab og bæredygtighed, ikke mindst i jagten på at gøre flytransport mindre klimabelastende. Og Arnold Schwarzenegger, der som bekendt har en fortid som guvernør i det klimatruede Californien, har viet en del af sin tid til at engagere erhvervsliv og borgere i den grønne omstilling.

Endelig har Bjarke Ingels, Richard Branson og Arnold Schwarzenegger også det tilfælles, at de har ydet eller stadig yder deres bidrag til arbejdet i Mandag Morgens søstertænketank Sustainia, der arbejder på at udbrede kendskabet til bæredygtige løsninger, som både skaber vækst, velfærd og grøn omstilling.

Login