Crowdsourcing af sociale problemer går uden om Danmark

Over hele Europa tager borgere digitaliseringen til sig og udvikler digitale velfærdsløsninger. Men mens borgere i andre lande selv sætter gang i udvikling af digital velfærd under overskriften digital social innovation, så tøver danskerne. Det viser en ny opgørelse over digital social innovation i Europa. Ud af 911 initiativer finder langt over halvdelen sted i Storbritannien, mens Finland med sine 50 initiativer ligger i top i Norden. Danmark er kun noteret for 5 initiativer. “Det overrasker mig meget, at der ikke sker mere i Danmark. Vi ved, at danskerne er et af de mest it-parate folk i verden,” siger seniorforsker Peter Bæck fra den britiske tænketank Nesta, der har lavet opgørelsen.

Danskerne bryster sig ofte af at være et af de mest it-parate folkefærd i verden, og når alle danskere fra og med sidste lørdag skal have en digital postkasse, så har regeringen placeret Danmark i digitaliseringens absolutte førerposition. Intet andet land kræver, at kommunikationen mellem borger og kommune, region eller stat skal ske digitalt. Men mens borgere i andre lande selv sætter gang i udvikling af digital velfærd under overskriften digital social innovation, så tøver danske borgere.

Det viser en ny opgørelse over den digitale sociale innovation, borgerne sætter gang i rundt omkring i Europa. Indtil nu har 911 initiativer fundet vej til opgørelsen. Langt over halvdelen finder sted i Storbritannien, mens Finland med sine 50 initiativer er det højest placerede nordiske land. Danmark er noteret for i alt 5 initiativer. Se figur 1.

”Det overrasker mig meget, at der ikke sker mere i Danmark. Vi ved, at danskerne er et af de mest it-parate folk i verden, og derudover er der tradition for, at mange mennesker deltager i frivilligt arbejde. Der burde være et stort potentiale,” siger seniorforsker Peter Bæck fra den britiske tænketank Nesta, der står bag opgørelsen.

Login