Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Danske virksomheder kan sætte tydelige aftryk i metaverset

Kan danske udviklere overhovedet konkurrere, når giganterne i Silicon Valley sætter deres voldsomme økonomiske kraft ind på at etablere sig i metaverset? Her er overblikket over danske virksomheder, som kan sætte præg på fremtidens internet.

Meta/Facebook investerede sidste år mere en 75 milliarder kroner i at udvikle det kommende tredimensionelle internet. Man kunne frygte, at danske selskaber ville være chanceløse i den konkurrence. 

Men faktisk har Danmark glimrende forudsætninger for at sætte et positivt aftryk på udformningen af metaverset, siger Therkel Sand Therkelsen, der i det meste af et årti har arbejdet med mulighederne i mixed reality, blandt andet som medstifter af konference- og kursusvirksomheden CopenX: 

”Vi har stærke traditioner indenfor udviklingen af spil. Vi har en fremragende filmindustri og kompetencer i forhold til storytelling og animation. Vi har viden om at bruge simulationer og træning i undervisning. Vi har en tradition for fremragende design, og først og fremmest har vi i Danmark en tilgang til teknologi, hvor man sikrer, at mennesket er i centrum. Alt i alt et virkelig godt udgangspunkt for at skabe et metavers, der er rart at opholde sig i, og som tager hensyn til mennesker,” siger Therkel Sand Therkelsen. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu