Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Metaverset kommer – men hvad er det?

Lige om lidt vil vi ikke længere være ”på” nettet, men ”inde i” nettet. Vores smartphone vil blive afløst af briller, der får den fysiske og den digitale virkelighed til at smelte sammen. Velkommen til metaverset – det bliver lidt af en omvæltning.

Som så ofte med fremmedartede nye teknologier er debatten om the Metaverse mest præget af nervøsitet og advarsler imod alt det, der er ubehageligt og farligt.

Så lad os lige i stedet starte med de muligheder, metaverset giver i forhold til det internet, vi kender i dag.  {{factbox:615:r}}

Metaverset er rumligt. Med metaverset bliver smartphones afløst af briller. I stedet for at vi holder mobilen i hånden, rykker skærmen op i synsfeltet. Vi ser de informationer, vi skal bruge, som en integreret del af vores omgivelser.  Enten fordi vi bevæger os rundt i et fuldstændig virtuelt univers, eller fordi vi gennem brillerne ser et lag af data oven på den fysiske virkelighed, i form af notifikationer, vejledninger eller at andres avatar optræder i vores synsfelt.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu