Analyse af 
Simon Friis Date

Den kompetente borger er skrevet ud af regeringens klimastrategi

Nye tal viser, at klimapolitikken kan være næste punkt på konspirationsteoretikeres og systemkritikeres dagsorden. Det vil bekræfte regeringen i, at den forsigtige klimastrategi er rigtig. Men danskerne er klar til meget mere offensiv handling. Hvilken folkestemning vil politikerne styre efter?

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Strategien virker stadig. Siden Mette Frederiksen tog over som formand, har Socialdemokratiet gjort det til sit speciale at tage ejerskab over politisk sprængfarlige emner for derefter at afdramatisere dem. Første og mest opsigtsvækkende fjer i hatten var kursskiftet på udlændingepolitikken, tilbageerobringen af DF-vælgere, der banede vej ind til regeringskontorerne.

Senest lykkedes det Socialdemokratiet i en tværpolitisk koalition at lægge spørgsmålet om national suverænitet på is i en af nyere tids mest underspillede valgkampagner, der endte med et stort ja til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet.

Indtil videre er den mission også lykkedes på det klimapolitiske område, hvor krav til borgernes ændrede adfærd er pakket behændigt væk i systematiske og strukturelle greb.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu