”Det må ikke blive Vesten mod resten”

Vesten må forstå, at mange i det globale syd ser os som delvist dobbeltmoralske vaccineegoister, og som nogle der ikke har holdt vores løfter i forhold til handel, bistand og klima, siger Ulrik Vestergaard Knudsen, vicegeneralsekretær i OECD. Han glæder sig over, at Indonesien har valgt OECD i stedet for BRICS-landenes klub.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau/Scanpix
Claus Kragh

Den gamle verdensorden er porøs og truet af sammenbrud. Og den nye verdensorden kan blive direkte fjendtlig over for Vesten, hvis ikke politiske ledere i Europa og USA forstår at skabe nye og mere ligeværdige samarbejdsrelationer med landene i det globale syd.

Sådan lyder det advarende budskab fra Ulrik Vestergaard Knudsen, der i rollen som vicegeneralsekretær i OECD med ansvar for organisationens globale relationer er en af Danmark førende geopolitiske tænkere og praktikere.

Hvis ikke vi er i stand til i Vesten at kigge indad for at få indflydelse udad, kan vi stå i en situation, hvor mange lande i resten af verden ender med at samle sig om, at den vestligt dominerede verdensorden skal ændres.

Ulrik Vestergaard Knudsen
Vicegeneralsekretær, OECD.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024