Grønnegaard om jobreform: Politisk kynisme og naivitet

Regeringens planer om en historisk beskæftigelsesreform får en hård dom af en af landets førende eksperter på området. Jørgen Grønnegaard Christensen tvivler på, at reformen bliver en succes og efterlyser en oprydning i regeljunglen, før politikerne skifter navneskiltet ud på jobcentrene.

Jørgen Grønnegaard Christensen, professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, har igennem årtier været en af de skarpeste analytikere af Danmarks administrative maskineri. Han markerede sig senest, da han som formand for en uafhængig ekspertgruppe fremlagde en kritik af den tidligere S-regeringens håndtering af coronaen.
Jørgen Grønnegaard Christensen, professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, har igennem årtier været en af de skarpeste analytikere af Danmarks administrative maskineri. Han markerede sig senest, da han som formand for en uafhængig ekspertgruppe fremlagde en kritik af den tidligere S-regeringens håndtering af coronaen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Torben K. AndersenJens Reiermann

Politisk kynisme og naivitet.

Sådan lyder det, når en af landets fremmeste eksperter i offentlig forvaltning, professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Jørgen Grønnegaard Christensen, sammenfatter sin dom over SVM-regeringens oplæg til en reform af beskæftigelsesindsatsen, sådan som den er præsenteret i regeringsgrundlaget.

Det er politisk kynisme, når man ikke tager sig tid til at gennemanalysere det område, man vil reformere. Og det er politisk naivt at tro, at man får en reform, der på det grundlag vil gøre tingene meget bedre end det, vi har i dag.

Jørgen Grønnegaard Christensen
Professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu