Bendt Bendtsen er lobbyist for strammere klimakrav

Grønnere bygninger er en forudsætning for et bedre klima. Danfoss, Velux, Rockwool og Grundfos bruger tidligere minister Bendt Bendtsen som lobbyist for at påvirke kommende EU-lovgivning i både Bruxelles og København.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Statsejede bygninger skal løbende energirenoveres. Det kræver den aktuelle version af EU’s direktiv om energieffektivisering. I forslaget til den nye version af direktivet, der er del af Fit for 55-pakken, står der, at også kommunale bygninger i fremtiden skal underlægges krav om løbende energirenovering.

”Hvis det ender sådan, så skal Nikolaj Wammen op med læderet, for så skal der gang i renoveringen af alle de kommunale bygninger,” siger Bendt Bendtsen, tidligere konservativ toppolitiker og nu lobbyist for Danfoss, Velux, Rockwool og Grundfos gennem interesseorganisationen Synergi, som de fire virksomheder grundlagde i 2018.

Bendt Bendtsen har titel af bestyrelsesformand i Synergi, mens hans reelle opgave er at rende politikere og embedsmænd i København og Bruxelles på dørene med det formål at sikre, at kravene til energieffektivisering i bygninger bliver sådan, som man ønsker sig det hos Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu