Iværksætteren der blev superlobbyist

Jacob Lund Nielsen har hovedet fuld af iværksætterideer, men han brænder for politik. Sammen med sin kompagnon står han bag en af de største danske erhvervssucceser i Bruxelles i nyere tid, lobbybureauet Cabinet DN, der bl.a. har Facebook, Microsoft og LinkedIn på kundelisten. ”Han er en dygtig lobbyist, en fremragende iværksætter og en indsigtsfuld trendspotter,” lyder en kollegas beskrivelse af den danske superlobbyist.

Om Bruxelles siges det ofte, at gaderne er ens, men at alle husene er myldrende forskellige.

Ved forrige århundredskifte byggede byens mange velstående borgere én-families byhuse, og deres individualisme viste sig på den måde, at deres huse absolut ikke skulle være som naboens. Det var langtfra alle, der kunne trække på den nu verdensberømte art nouveau-mester Victor Hortas talenter. Men mange havde alligevel egen arkitekt på. Resultatet er stadigvæk slående og kan konstateres med et kig ned af enhver Bruxelles-gade: Balkoner, etager og vindueshøjder slingrer sig af sted som et gammelt godstog.

Arven fra belgiernes vilje til at skille sig ud med egne mursten mærkes straks, når man træder ind i Cabinet DNs lokaler, der strækker sig fra Rue d’Arlon nummer 23 til 29.

Login