Kommunaldirektør: Verdensmålene er mit ansvar

Gladsaxe Kommune har netop vedtaget en strategi med udgangspunkt i 7 af FN’s 17 verdensmål, der skal gøre Gladsaxe til en verdensmålskommune. ”Nu er vi startet et sted, vi har taget en chance, så må vi se, hvor langt vi når,” siger kommunaldirektør Bo Rasmussen.

”Vi har en drøm om, at borgerne skal kunne mærke, at Gladsaxe Kommune er en verdensmålskommune.”

Da Gladsaxe Byråds 25 politikere lige før efterårsferien vedtog en ny strategi, der skal integrere 7 af FN’s 17 verdensmål i de mere end 7.000 kommunale medarbejderes daglige praksis, var det ikke bare endnu et stykke strategipapir med pæne ord. Det var og er også en drøm.

Det er kommunens absolutte topembedsmand, kommunaldirektør Bo Rasmussen, der sætter ord på byrådets beslutning. Men det er også en strategi, der over 24 A4-sider ikke bare beskriver de verdensmål, kommunen har valgt at arbejde med, men også de i alt 29 indikatorer, der skal måles på, så man kan se, om udviklingen bevæger sig i den rigtige retning. Ambitionen er, at drømmen om fire år skal have sat sig spor i borgernes hverdag. Og det skal både kunne mærkes og måles.

Login