Kompleksitetsfælden koster på bundlinjen

Erhvervslivet går hvert år glip af milliarder, fordi virksomhederne ikke kan tøjle kompeksiteten i deres egen organisation. Det viser et britisk forskningsprojekt, der som det første nogensinde dokumenterer en direkte sammenhæng mellem kompleksitet og bundlinje. Løsningen er ikke simple strukturer og forretningsmodeller, men evnen til at balancere på kompleksitetskurven.

Finanskrise, naturkatastrofer og politisk uro. Vejen for nutidens virksomheder og erhvervsledere er uransagelig og fyldt med potentielle trusler, der på få døgn kan farve bundlinjen i et ellers godt årsregnskab blodrødt.

Senest har danske virksomheder som ECCO og Thrane & Thrane oplevet, hvordan en oversvømmelse i Bangkok på få dage nedjusterede deres omsætning og overskudsgrad og – for ECCOs vedkommende – begravede virksomhedens thailandske fabrik under 2 meter vand.

Eksemplet er måske ekstremt, men spørger man virksomhedslederne selv, peger de ofte netop på uforudsete udefrakommende hændelser som den største trussel for deres forretning.

Login