Ønskelisten til den kommende elektrificeringsstrategi

Regeringens såkaldte elektrificeringsstrategi er på trapperne. Både eksperter og erhvervsliv påpeger, at den kan blive en helt afgørende katalysator for Danmarks klimaomstilling og for de grønne eksportdrømme. Her er deres ønsker til, hvad den skal indeholde.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Elektrificering er en absolut hjørnesten i indfrielsen af Danmarks klimaambitioner og vores 70 procent reduktionsmål – det er en forudsætning for dekarbonisering af industrien og transporten og for at kunne realisere vores stort anlagte Power-to-X-ambitioner.

Det er langt fra kun i vores egen lille andedam, at elektrificering i dag er højt på klimadagsordenen – overalt i verden er regeringer og virksomheder på jagt efter mere grøn strøm og lukrative grønne elektrificeringsløsninger, som kan bidrage til at nedbringe deres aftryk på klimaet.

Klimapotentialet for elektrificering er da også til at tage at føle på. En rapport fra analysebureauet Bloomberg NEF estimerer således, at elektrificering af transport-, bygnings- og industrisektoren i Europa kan reducere udledningen af CO2 med 60 procent i perioden 2020-2050. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu