Lav oliepris har kostet 100.000 job omkring Nordsøen

Flere end 100.000 højt betalte ingeniører, håndværkere, geologer og andre faggrupper har mistet deres job i olieindustrierne omkring Nordsøen som konsekvens olieindustriens , hvortil kommer afledte effekter på andre erhverv. Dette går særligt ud over de tre landes ’oliehovedstæder’ Esbjerg, Aberdeen og Stavanger, der huser hovedparten af offshore-virksomheder. I de tre byer kradser krisen ifølge Mandag Morgens kilder i stort set alle erhverv fra hoteller over taxachauffører til ejendomsmæglere. Samtidig er politikere og erhvervsorganisationer i de tre byer enige om, at krisen i olieindustrien bliver langvarig, og at man først i 2018-2019 kan forvente, at markedet vender igen.

Selv om hverken Danmark, Storbritannien eller Norge er truet af statsbankerot på grund af den lave oliepris, står det klart, at olieindustrierne i de tre lande omkring Nordsøen er endog meget hårdt ramt af krisen, der blev udløst af faldet i olieprisen, som begyndte i 2014, og som nu for alvor forplanter sig ud i virksomhederne.

Flere end 100.000 højt betalte ingeniører, håndværkere, geologer og andre faggrupper har således mistet deres job i olieindustrierne omkring Nordsøen, hvortil kommer afledte effekter på andre erhverv. Dette går særligt ud over de tre landes ’oliehovedstæder’ Esbjerg, Aberdeen og Stavanger, der huser hovedparten af offshore-virksomheder.

I de tre byer kradser krisen ifølge Mandag Morgens kilder i stort set alle erhverv fra hoteller over taxachauffører til ejendomsmæglere. Samtidig er politikere og erhvervsorganisationer i de tre byer enige om, at krisen i olieindustrien bliver langvarig, og at man først i 2018-2019 kan forvente, at markedet vender igen.

Login