Kolding tæmmer udgifter til sårbare voksne

I Kolding vokser udgifterne til sårbare voksne langt fra med samme hast som i resten af landet. Forklaringen ligger i en ny styringsmodel, der koordinerer økonomi og socialfaglig indsigt. Og i et tydeligt ledelsesfokus på at møde borgeren med lige præcis den ydelse, han eller hun har brug for.

Foto: Adrià Voltà
Jens Reiermann

Pilen peger bare op, op og op, når det handler om udgifterne til sårbare voksne. I år forventer kommunerne for femte år i træk en stigning på flere milliarder kroner.

Men i Kolding Kommune er kurverne noget mere flade. For hver gang udgifterne på landsplan stiger med 1 krone, stiger de kun med 27 øre i den store østjyske kommune. 

Velfærden under pres

Kommunerne er forpligtede til at holde hånden under mennesker med særlige behov. Men udgifterne til specialtilbud vokser hastigt, og det udhuler kvaliteten af velfærdens
kernetilbud.

Mandag Morgen sætter fokus på problemstillingen i en serie artikler.

Læs også: Topborgmester: “Jeg er vanvittigt bekymret for, om vores velfærdsmodel kan overleve”, Mandag Morgen #5, 2024

Den forskel kan virkelig mærkes. Var udgifterne i Kolding Kommune steget lige så meget som på landsplan, havde Kolding Kommune i 2022 brugt mere end 100 millioner kroner ekstra på udgifter til voksne med særlige behov.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024