Løkkes drejebog: 1 løfte og 239 forslag

Venstre har det seneste år fremlagt 240 konkrete forslag, viser Mandag Morgens detaljerede kortlægning af partiets udspil. Men ifølge Lars Løkke Rasmussen kan kun ét af dem betegnes som et decideret løfte. Venstres konstante fokus på løfter og løftebrud risikerer at ramme partiet som en boomerang, mener eksperter. Lars Løkke vil ikke garantere, at regionerne nedlægges med ham som statsminister.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er klædt godt på til den kommende valgkamp. Stik imod det dominerende billede i medierne bugner Venstres hylder af konkrete politiske forslag.

En kortlægning foretaget af Ugebrevet Mandag Morgen viser, at Venstre bare inden for det seneste år har lanceret 240 konkrete forslag om alt lige fra sygehusbehandling og pleje af ældre til vækststrategi, skærpet retspolitik og markant strammere udlændingelovgivning.

De mange forslag er fordelt på 13 politiske udspil, 27 beslutningsforslag og tre fælles aviskronikker skrevet af Løkke og de tre andre partiledere i blå blok. Se figur 1.

Login