Løkkes står foran et politisk hækkeløb i 2016

2016 er Lars Løkke Rasmussens skæbneår. De kommende måneder er spækket med svære og vigtige politiske temaer. En slags 110 meter hækkeløb for politikere. Får Løkke succes med at lande de mange reformer, vil han fremstå som en stærk strateg, der trodsede alle odds.
Jens ReiermannTorben K. Andersen


Sjældent har den politiske kalender været spækket med så mange svære og vigtige temaer som de kommende måneder. De kommende måneder bliver en afgørende test for Lars Løkke Rasmussens styrke som statsminister, hans eftermæle og sammenholdet i blå blok. Han har skubbet en række udfordringer foran sig, som nu trænger sig på. Der er linet op til nye politiske dramaer og vidtgående reformer, der får omfattende konsekvenser mange år ud i fremtiden. Som et 110 meter hækkeløb ved OL. Se figur 1.

Får Løkke succes med at lande de mange sager, vil han banke mange politiske spå-domme om en svag og handlingslammet regering definitivt til jorden. Han vil fremstå som en stærk strateg, der trodsede alle odds. Men det er lagt fra sikkert, at det går sådan.

2016 er et skæbneår for Løkke. Der er talrige forhindringer forude. Der er næsten ingen penge i kassen. Flygtninge og migranter fortsætter med at strømme til Europa. Problemerne tårner sig op i EU. Løkke kæmper fortsat med sin lave troværdighed overfor vælgerne. Og specielt den interne ballade i blå blok, som synes at vokse dag for dag, kan blive Løkkes allerstørste udfordring.

Fejler Løkke og må udskrive valg, risikerer han at gå over i historiebøgerne som den statsminister, der på få år mistede magten to gange efter relativ kort tid i Statsministeriet, inkasserede markante valgnederlag og tabte en folkeafstemning om EU. Efter det vil hans politiske liv på Christiansborg definitivt være slut.

Mandag Morgen gennemgår i denne analyse Lars Løkke Rasmussens største udfordringer i sit politiske hækkeløb for resten af året.

Den politiske kalender er spækket med store og vigtige temaer

Figur 1 | Forstør   Luk


Omtalte personer

Lars Krarup

Formand, Realdania, formand, Team Danmark
Slagter (1991)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu