Mere praktik skal reducere tårnhøjt frafald på erhvervsuddannelser

Nyt projekt på erhvervsuddannelserne foregriber statsminister Mette Frederiksens ønske om at gøre undervisningen i hele uddannelsessystemet langt mere praksisorienteret. Målet er at nedbringe frafaldet på erhvervsuddannelserne. Hele 31 procent af eleverne falder fra i løbet af de første tyve ugers skoleforløb, viser ny analyse. 

Placeholder image
Foto: Søren BIdstrup/Ritzau Scanpix

Når det nye hold af sosu-elever begynder på deres uddannelse i næste uge i Holbæk, ved de allerede, hvad de skal lave på dag to.  

I modsætning til tidligere sosu-hold skal de nye elever med det samme ud på et praktiksted, og de møder derfor op på Elisabeth Centeret i Holbæk, hvor der både er ældreboliger og hjemmepleje. 

Her vil de med egne øje kunne opleve den virkelighed og de opgaver, de skal løse under deres praktik, og når de efter cirka 3,5 år er færdiguddannede. De kommer fra start til at stå ansigt til ansigt med ældre borgere. Og de bliver budt velkommen af praktikvejlederen på stedet og af en de sosu-elever, der allerede er kommet i praktik netop der. 

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører