Nyt Job til  
Lars Sandahl Sørensen

Nyt job: Lars Sandahl Sørensen bliver DI's nye direktør

Dansk Industri har løftet sløret for, hvem der fremover skal stå i spidsen for organisationen. Valget er faldet på Lars Sandahl Sørensen, hvis største udfordring som ny direktør bliver at kombinere vækst med bæredygtighed.

Foto: Arthur Cammelbeeck
Malin Schmidt

Nyt job

Hvem?
Lars Sandahl Sørensen

Hvilket job?
Administrerende direktør, Dansk Industri (DI)

Hvorfra?
Koncerndirektør, SAS

Baggrund

Lars Sandahl Sørensen, 55 år, uddannet i økonomi og ledelse fra Kansai Gaidai Universitet (Japan) og St. Cloud State Universitet (USA), vender nu tilbage til Dansk Industri, hvor han i begyndelsen af 1990’erne var seniorkonsulent. Han har en baggrund som seniorrådgiver for en række investeringsselskaber og kapitalfonde og som ansat i Udenrigsministeriet. Han har bestridt en stribe direktørposter i VisitDenmark/Dansk Turistråd, ISS Group og i SAS. Lars Sandahl Sørensen sidder i bestyrelser i både ind- og udland, har boet i Japan, Storbritannien, USA og Australien, er gift og har to voksne børn.

Største udfordring?

Lars Sandahl Sørensen kommer ind i Dansk Industri i en tid, hvor spørgsmålet om bæredygtighed og vækst står helt centralt. For hvordan de to kan kombineres, kommer til at være et stigende konkurrenceparameter globalt set for de danske virksomheder, der skal ligge i front for nye veje og nye bæredygtige forretningsperspektiver. Det kommer derfor også til at være en hovedprioritet og en hovedudfordring for Dansk Industri og Lars Sandahl Sørensen.

Lars Sandahl Sørensen kommer desuden til at skulle stå i spidsen for at skabe politisk lydhørhed over for arbejdskraftspørgsmålet – et spørgsmål, der ikke kun handler om at uddanne nok kvalificeret arbejdskraft, men også om at tiltrække arbejdskraft udefra. Den opgave er langtfra løst i et politisk klima, hvor øget globalisering og internationalisering er under pres. Her kan Lars Sandahl Sørensens internationale profil gå hen og blive en fordel, ligesom når der politisk skal arbejdes hen imod et styrket EU og styrkede frihandelsaftaler, der er helt nødvendige for danske virksomheder, men som set i lyset af situationen i USA og Storbritannien slet ikke er nogen selvfølge.

Omtalte personer

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu