Personerne gør den store forskel

Det er de engagerede ildsjæle, de innovative medarbejdere og lederne, der står bag de største og vigtigste forandringer i vores samfund og i de enkelte virksomheder og organisationer. Derfor fortsætter Mandag Morgen med denne udgave af Navigation jagten på de personer, der virkelig er med til at definere forskellen mellem succes og fiasko.

Vi portrætterer nogle af de innovative nøglepersoner i de 30 virksomheder, som er med i Danmarks Eksportkanon, og som i de seneste år har leveret helt ekstraordinære præstationer på eksportmarkederne. Vi zoomer ind på de spidskompetencer, som driver deres innovation, og vi fortæller noget af hemmeligheden bag, hvordan de skaber resultaterne i dagligdagen gennem passion og teamwork.

Vi fortsætter også vores serie om forandringslederne – denne gang om de socialt engagerede virksomheder, som tæller både en ukendt nobelprisvinder og en stor virksomhed som ISS, der har vist, at rummelighed giver gode resultater. De socialt engagerede tager deres samfundsansvar alvorligt og har forstået, at den tredobbelte bundlinje i længden er bedre end den klassiske og kortsigtede bundlinje.

Forbrugerne og borgerne efterspørger også i stigende grad værdier, der rækker ud over den kortvarige tilfredsstillelse i øget forbrug af materielle goder. De forventer også, at virksomhederne og beslutningstagerne leverer på bæredygtighed, livskvalitet og sociale parametre. Og tager ansvar.

Det er selve kernen i ledelse på makroplanet og på mikroplanet. I denne udgave af Navigation tager Mandag Morgen endnu et skridt i efterårets kampagne, hvor vi har valgt at sætte personerne i centrum. Vi mener ikke, at det er nok bare at tale om strukturerne, rammevilkårene og de store makroøkonomiske reformer.

Selvfølgelig betyder de stadig noget, og vi bringer i dette nummer et interview med en britisk teknologiprofessor, der påpeger, at staten også kan spille en central rolle i innovationsprocessen – og faktisk udvikler nogle af de ideer, som virksomhederne lukrerer på. Måske er der grund til helt at nytænke forholdet mellem stat og virksomheder og oprette en innovationsfond, hvor royalties bruges til at geninvestere i nye innovative projekter? Den slags nytænkning er der også brug for i erhvervspolitikken.

Men den vindende forudsætning skal findes hos personerne. Skal Danmark være en innovativ nation, der kan konkurrere på øget værdiskabelse og konstante kvalitetsforbedringer – i stedet for blindt at følge dogmerne om lavere pris og den lave fællesnævner – kræver det, at vi identificerer de mennesker og deres innovative netværker, der skaber forandring og fremdrift i alle mellemrummene.

Vi er optimistiske på vegne af fremtiden. I vores kortlægning af den innovative klasse, hvor I kan nominere innovative personer fra jeres netværk, er der allerede indløbet mere end 4.000 nomineringer. Det er en fantastisk historie om, at der findes masser af engagerede og dygtige innovationsmennesker ude i virksomhederne og organisationerne. Det er dem, som kan være med til at skabe de store resultater og den vækst, som vi skal leve af i fremtiden.

Vi glæder os til at dele noget af denne viden med jer læsere på vores vidensplatform, mm.dk, og i de kommende numre af Mandag Morgen Navigation.

Glæd jer!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu